Limbă

Blog-uri

« Înapoi

asigurari medicale de calatorie in Vietnam

Agentia TUN TRAVEL ofera asigurari medicale de calatorie in strainatate "TURIST" cat si asigurari medicale pentru cetatenii straini in Vietnam emise de societatea de asigurare-reasigurare Roumanie Assurance International S.A. (R.A.I.).

I. Asigurarea medicala de calatorie in strainatate "turist"
Asigurarea medicala de calatorie in strainatate TURIST poate fi incheiata numai de persoanele fizice de cetatenie romana, avand domiciliul stabil sau rezidenta in Romania, si care efectueaza o calatorie in afara granitelor Romaniei Polita de asigurare medicala acopera cheltuielile medicale impuse de tratamentul de urgenta necesar a fi efectuat pe timpul sederii temporare in strainatate, precum si cheltuielile de repatriere care includ transportul sanitar sau repatrierea corpului in caz de deces, ca urmare a unui risc asigurat survenit in perioada de valabilitate a asigurarii.

Riscuri asigurate:

 • accident
 • orice eveniment neasteptat, imprevizibil si violent, independent de vointa asiguratului si datorat unor factori externi, constituind cauza unei vatamari corporale grave care nu permite continuarea normala a calatoriei;
 • boala
 • orice imbolnavire neasteptata si imprevizibila, constatata de o autoritate medicala competenta si care nu permite continuarea normala a calatoriei.
 •  

Suma asigurata
Conform destinatiei finale mentionata pe polita de asigurare, raspunderea maxima a societatii RAI este dupa cum urmeaza:

 • pentru tarile din spatiul Schengen: 50.000 EURO
 • pentru Elvetia: 30.000 EURO;
 • pentru tarile limitrofe: 5.000 EURO;
 • pentru alte destinatii, conform optiunii Asiguratului: 10.000 EURO sau 30.000 EURO.
 • urgentele stomatologice, sunt acoperite pana la maxim 200 EURO.
   

Perioada de asigurare:

 • asigurarea intra in vigoare la data prevazuta si pentru perioada prevazuta in polita solicitata de catre asigurat;
 • perioada minima asigurata este de 2 zile, iar cea maxima, 365 zile, pentru calatorii care nu depasesc 92 de zile consecutive in aceeasi tara.
   

Prima de asigurare:

 • este stabilita in functie de destinatia finala inscrisa pe polita de asigurare, perioada de valabilitate a politei, varsta asiguratului si de suma asigurata solicitata.

 

Ii. Asigurarea de asistenta si preluare a cheltuielilor medicale pentru cetatenii straini aflati pe teritoriul vietnamez "traveller"
Polita de asigurare poate fi incheiata pentru orice persoana fizica de nationalitate straina aflata temporar, in mod legal in Vietnam avand calitatea de turist pe teritoriul tarii noastre, sau viitor posesor al vizei de sedere, eliberata de Autoritatile competente din Vietnam. Obligativitatea prezentarii asigurarii medicale de catre cetatenii straini este reglementata prin ordonanta de urgenta nr. 194 din 12.12.2002 privind regimul strainilor in Vietnam.
TUN garanteaza plata cheltuielilor medicale, farmaceutice, chirurgicale, de spitalizare, impuse de tratamentul de urgenta necesar a fi efectuat pe timpul sederii temporare pe teritoriul Vietnamez, pentru stabilizarea si ameliorarea starii sanatatii Asiguratului, precum si cheltuielile de repatriere care includ transportul sanitar, hoteluri în Hanoi sau repatrierea corpului in in caz de deces, ca urmare a unui risc asigurat survenit in perioada de valabilitate a asigurarii, cu exceptia excluderilor.

Riscurile asigurate:
- accident - orice eveniment neasteptat, imprevizibil si violent, independent de vointa asiguratului, constituind cauza unei vatamari corporale grave, care impiedica desfasurarea activitatilor pentru care persoana a venit in Vietnam. Prestarea acestor servicii se va face prin intermediul societatii de asistenta Vietnam international assistance, in urma contactarii telefonice de catre asigurat a Centralei de Asistenta, la numarul de telefon inscris pe prima pagina a politei de asigurare.

Suma asigurata - este in functie de acoperirea solicitata de client in momentul incheierii politei de asigurare pana la concurenta sumei de 7.500, 5.000, 2.500 sau 1.000 EURO.

Perioada de asigurare - asigurarea intra in vigoare la data prevazuta si pentru perioada prevazuta in polita, solicitata de catre asigurat, dar nu pentru o perioada mai mica de 5 zile.

Prima de asigurare - este stabilita in functie de perioada solicitata de catre asigurat, de varsta asiguratului, si de suma asigurata.

Comentarii